Pytliactvo, rozbil výklad a kradol šperky

15.03.2006 Celý región

Policajti skráteného vyšetrovania vo Vranove vyšetrujú prečin pytliactva, ktorý sa stal v dobe od konca februára do 14.3.2006 v katastri obce Rudľov, okr. Vr...
Policajti skráteného vyšetrovania vo Vranove vyšetrujú prečin pytliactva, ktorý sa stal v dobe od konca februára do 14.3.2006 v katastri obce Rudľov, okr. Vranov n/T. Zatiaľ nezistený pytliak strelnou zbraňou usmrtil diviaka o hmotnosti 100 kg a 2 srny o hmotnosti 12 kg.

Z ulovenej zveri zobral mäso a stiahol kožu, ktorú zahodil na lane zvanom Pod železnou v obci Rudľov. Pytliak pre poľovnícke združenie Topľa Soľ spôsobil škodu vo výške 9 000, - Sk. Rozbil výklad a kradol šperky Policajti skráteného vyšetrovania vo Vranove n/T vyšetrujú prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci ku ktorému došlo v pondelok 13.3. v čase od 18.00 hod. do 22.15 hod. na Námestí Slobody vo Vranove. Tam páchateľ rozbil sklený výklad do predajne klenot a z neho ukradol strieborné retiazky, náramky a prívesky v celkovej hodnote 56 000, - Sk. Poškodením výkladu spôsobil škodu 14 000, - Sk. Pre firmu prevádzkujúcu predaj klenot je tak spôsobená škoda v celkovej výške 70 000, - Sk. Ukradnuté auto aj prístroje v ňom uložené hľadá políciaPopradskí policajti úradu justičnej a kriminálnej polície vyšetrujú prípad krádeže, ktorý polícii ohlásil včera zamestnanec istej nemeckej firmy. Ku krádeži osobného auta značky VW Passat combi bielej farby došlo v noci z pondelka na utorok. Auto bolo zaparkované v rekreačnej oblasti Lopušná dolina v katastri mesta Svit. Vo vozidle sa nachádzal prístroje na meranie spalín, na meranie prietoku spalín a na meranie tlaku spalín - ale aj iné prístroje a kufor s elektronáradím. Poškodenej nemeckej firme krádežou vozidla vznikla škoda 748 000, - a krádežou vecí nachádzajúcich sa vo vozidle škoda 482 500, - Sk. Po vozidle , ukradnutých veciach a páchateľovi polícia vyhlásila pátranie. Vlámanie do auta – auto nie je výkladAj keď polícia stále upozorňuje občanov, aby si v autách na viditeľných miestach nenechávali žiadne veci, ktoré by upútali zlodejov, je to asi márne. Stále sú jednotlivci, ktorí si nedajú povedať a takto nechanými kufríkmi, alebo kabelkami, či inými cennosťami priam provokujú zlodejov. Že auto nie je výklad sa včera o tom presvedčil aj majiteľ Seatu Inca, zaparkovaného na Zemplínskej ulici v Prešove. Počas poludnia zlodejovi stačilo iba 20 minút na to, aby nezisteným spôsobom a predmetom otvoril auto a ukradol z neho tašku, v ktorej boli doklady od vozidla, osobné doklady , kľúče od bytu , bankomatové karty a iné osobné veci. Páchateľ bol rýchly a keďže v ukradnutých veciach mal majiteľ poznačený aj PIN kód bankomatovej karty, tak si z nej vybral hotovosť 5 000, - Sk. Pre 48-ročného Prešovčana tak vznikla škoda 15 000, - Sk. Prípad vyšetrujú policajti skráteného vyšetrovania Prešov-juh. Jazdil pod vplyvom alkoholu – je obvinený Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Humennom začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky 32-ročnému mužovi zo Sniny. Toho policajná hliadka zo Sniny v noci nachytala ako jazdil pod vplyvom alkoholu (nameraných 0,98 mg/l = 2,04 promile po starom) , pritom už bol za obdobný spáchaný čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch postihnutý rozhodnutím ODI Snina v júni 2004.
 

Vyberte región

mark